Jackie Chan

See on hiina nimi; perekonnanimi on Chan.

Jackie Chan (成龍) (sündinud 7. aprillil 1954 Chan Kong-Sang) SBS, MBE, PMW on tuntud ja tuntud võitluskunstnik, kaskadöör, näitleja, lavastaja, produtsent, stsenarist, laulja ja ettevõtja, kes on pärit Hongkongist. Ta on ehk kõige kuulsam ja tuntuim oma filmides toimuva tegevuse ja komöödia kummalise kombinatsiooni ja pöörde poolest. Samuti on ta esinenud ja andnud hääle oma tegelaskuju animeeritud vasteile telesarjas "Jackie Chan Adventures", mis oli algselt eetris aastatel 2000-2005. Ta on ka näitleja ja laulja Jaycee Chani kuulus ja tuntud legendaarne ja rikas isa.

Oma varasemates rollides tegi Chan kõik ohtlikud trikid ilma turvavarustuseta. Võimalik, et roll, kus see kõige kaugemale läks, on "Rumble in the Bronx", mis oli tema lõplik läbimurre Ameerika filmis, kus ta oma juba vananevat keha mitmetele hüpetele ja kukkumistele allutas, mis, kuigi lõpuks saavutas ta Ameerika staariks saamise, tõi kaasa vigastusi, sealhulgas murdunud pahkluu.

Tema 2 kõige hullemat vigastust tekkisid "Armour of God" ja "Police Story" tegemisel. Esimeses filmis näidati pärast seda filmi filmitrediitide ajal kaadreid, mis näitasid seljavigastuse kanderaamil olevat, verestatud Chan'i, kes oli alajahtunud ja verine. Samuti oli puuoks, millest ta pidi maha kiikuma, murdunud just siis, kui ta selle peale ja üle hüppas. Chan kukkus 10 meetrit kivisele maapinnale.

Filmis "Police Story" tegi Chan trikki, kus ta kukkus umbes 5-6 korruselt läbi aknakatuste. Chan peaaegu kaotas orienteerumisvõime umbes poolel teel alla. Selle asemel, et maanduda jalgadele, kukkus Chan peaga alla. Tema käed takerdusid viimase varikatuse materjali sisse. Ta maandus kõigepealt pea peale ja tema pea vajus seejärel küljele, kuna ta ei suutnud oma kukkumist käte abil peatada.

Kuigi "Police Story" kukkumine nägi välja hullem, on Chan öelnud, et "Armour of God" kukkumine oli kõige lähemal surmale, mida ta on filmimise ajal kogenud.

Jackie Chan 2002. aastal
Jackie Chan 2002. aastal

Filmograafia

  • Hiina sodiaak (2012)
  • 1911 (2011)
  • Kung Fu Panda 2 (2011)
  • Kung Fu Panda pühade eriprogramm (2010)
  • Karate Kid (2010)
  • Väike suur sõdur (2010)
  • Luuraja kõrval (2010)
  • Shinjuku vahejuhtum (2009)
  • Kung Fu Panda (2008)
  • Keelatud kuningriik (2008)
  • Rush Hour 3 (2007)
  • Rob-B-Hood (2006) (algne tööpealkiri, projekt BB)
  • Müüt (2005)
  • Uus politseilugu (2004)
  • The Twins Effect 2 (2004) (tuntud ka kui The Huadu Chronicles: Blade of the Rose)
  • 80 päevaga ümber maailma (2004)
  • Medaljon (2003)
  • Kaksikute efekt (2003)
  • Shanghai Knights (2003)
  • Tuxedo (2002)
  • Rush Hour 2 (2001)
  • Juhuslik spioon (2001)
  • Shanghai keskpäev (2000)
  • Komöödia kuningas (1999)
  • Suurepärane (1999)
  • Kes ma olen? (1999)
  • Rush Hour (1998)
  • Mr. Nice Guy (1998)
  • Alan Smithee film: Hollywood Burn Burn (1997) (Cameo)
  • Politseilugu 4: First Strike (1996) (tuntud ka kui Jackie Chan's First Strike)
  • Thunderbolt (1995) (tuntud ka kui Dead Heat)
  • Rumble in the Bronx (1994)
  • Drunken Master II (1994) (USAs tuntud kui The Legend of Drunken Master, 2000)
  • Üks kord politseinik (1993), ka Superkoop 2 ja Politseilugu V
  • Crime Story (1993), tuntud ka kui Police Story IV ja The New Police Story
  • Linnakütt (1993)
  • Politseilugu 3 (1992) aka Superkoop
  • Laps Tiibetist (1991)
  • Tuli saar (1991) (tuntud ka kui "Põlev saar")
  • Twin Dragons (1991) (tuntud ka kui Brother vs. Brother ja When Dragons Collide)
  • Armour of God II: Operation Condor (1990)
  • Miracles (1989) (tuntud ka kui "Kantoni kummitus" ja "Must draakon")
  • Politseilugu 2 (1988)
  • 3 venda ja üks õde (suletud suhe) (1988)
  • Projekt A osa II (1987), (tuntud ka kui Jackie Chan's Project A2, Project B)
  • Dragons Forever (1987)
  • Dirty Boys (1986) (tuntud ka kui Naughty Boys)
  • Armour of God (1986)
  • Politseilugu (1985)
  • Draakoni süda (1985)
  • Ninja ja varas (1985) (tuntud ka kui Ninja Thunderbolt)
  • Kaitsja (1985)
  • Twinkle, Twinkle Lucky Stars (1985) (tuntud ka kui My Lucky Stars 2)
  • Minu õnnelikud tähed (1985)
  • Toidurattad (1984)
  • Draakonirünnak (1984)
  • Pom Pom (1984) (tuntud ka kui Motorcycle Cop 2)
  • Kaks musta vööga (1984)
  • Cannonball Run II (1983)
  • Hirmutu hüääna II osa (1983)
  • Võitjad ja patused (1983) (tuntud ka kui Viis õnnelikku tähte)
  • Projekt A (tuntud ka kui Jackie Chan's Project A) (1983)
  • Draakoni isand (1982)
  • Musta maagia sõjad (1982)
  • Fantaasia missiooni jõud (1982)
  • Cannonball Run (1981)
  • Suur kaklus (1980)
  • Noor meister (1980)
  • Draakoni rusikas (1979)
  • Hirmutu hüääna (1979)
  • Shaolini madu ja kraana kunstid (1978)
  • Madu kotka varjus (1978)
  • Spiritual Kung-Fu (1978) (tuntud ka kui Karate Ghostbuster)
  • Purjus meister (1978)
  • Suurepärased ihukaitsjad (1978)
  • Pool leiba Kung Fu'd (1978)
  • 36 hullu rusikat (1977)
  • Intriigiga tappa (1977)
  • Killer Meteors (1976)
  • Shaolin Chamber of Death (1976) (tuntud ka kui 36 Wooden Men, Shaolin Wooden Men, Shaolin Wooden Men - Young Tiger's Revenge, Wooden Man)
  • Kung Fu's tagasiarvestus (1976)
  • New Fist of Fury (1976)
  • Mr. Boo 2 : eraisikute silmad (1976)
  • Kõik peres (1975)
  • Üllatusi ei lõpe (1975)
  • Meister pragunenud sõrmedega (1974)
  • Double K rusikad (1974)
  • Kuldne lootos (1974)
  • Politseinik (1974)
  • Supermehed idamaade vastu (1974)
  • Armastuse tahud (1973)
  • Kotka varju rusikas (1973)
  • Kung Fu tüdrukute rünnak (1973)
  • Lady Kung Fu (1972)
  • Bruce Lee ja mina (1972)
  • Kantoni väike tiiger (1971)
  • Tule joo minuga (1966)
  • Qin Xiangliani lugu (1964)
  • Suur ja väike Wong Tin Bar (1962)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3